Welke kettlebell is geschikt voor mij?

Welke kettlebell is geschikt voor mij?

Welke Kettlebell past het best bij mij?

Door deze handige koopwijzer kun jij er snel achter komen welke kettlebell het best bij jouw past! Bij Kettlebells4u maken wij onderscheid in drie verschillende groepen, namelijk: beginner, gevorderde en ervaren. Bij deze drie doelgroepen horen natuurlijk een aantal gewichtsklassen. Wil je meer weten over de verschillende materialen? Lees dan verder! Ben je benieuwd onder welk van de drie categorieën jij valt? Lees dan het stukje kettlebell ervaring. Wil je toch liever persoonlijk advies? Dat kan! Neem telefonisch contact met ons op door het volgende telefoonnummer te bellen: 0318-847060. Ons team helpt je graag verder om voor jou de beste kettlebell te zoeken!

Kettlebell ervaring

Beginner: Je hebt nog nooit met een kettlebell getraind.. Goed dat je daar nu over nadenkt!

Gevorderde: Je traint al een aantal maanden met kettlebells en andere gewichten. Je weet dus welke oefeningen je kan doen en wanneer je lichaam rust nodig heeft. Ook heb je inmiddels genoeg kracht ontwikkeld om op een veilige manier, met de juiste techniek over te stappen naar een zwaarder gewicht!

Ervaren

Je traint al meer dan een jaar met gewichten en kettlebells. Je bent op zoek naar meer uitdaging en een zwaarder gewicht. Inmiddels heb je meer dan voldoende kennis en ervaring in huis om op een veilige manier met de zwaarste gewichten te trainen!

Fysieke conditie

Ongetraind:

Je hebt nog niet zoveel ervaring met sport / fitness en doet niet veel aan sport naast je veel te drukke baan. Helemaal niet erg! Met een kwartier tot een half uur per dag kun je al heel ver komen!

Getraind:

Je bent getraind  als je meerdere keren per week aan sport doet. Dit kan bijvoorbeeld voetbal of hardlopen zijn maar ook fitnesshandschoenen vallen hieronder. Een paar oefeningen met een kettlebell of kettlebellset is voor jou dus geen probleem! Je beschikt over voldoende fysieke kracht om je spiermassa nog verder op te bouwen.


 

Gewicht advies

In deze tabel staat een advies en is dus niet bindend voor iedereen. Elke persoon is anders en op basis van eerdere ervaringen kun je zelf ook inschatten welk gewicht kettlebell je nodig hebt! Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice om voor jou de beste oplossing te vinden.

Beginner 0 – 8 KG:
Je bent nog niet begonnen met trainen. Het is verstandig om klein te beginnen wanneer je spiermassa of conditie wilt opbouwen. Het is belangrijk om je spieren niet meteen over te belasten. Je fysieke conditie ga je trainen, ook dit moet je langzaam opbouwen. Kies dus voor een lichtgewicht in het begin!

Gevorderde 8 – 16 KG:
Je traint al enige tijd met gewichten en weet dus hoe je oefeningen effectief en toch veilig kan uitvoeren. Je wilt natuurlijk een stapje omhoog naar zwaarder gewicht!

Ervaren  16 – 24 KG:
Al meer dan een jaar train je met kettlebells en andere gewichten. De zwaardere gewichten zijn voor jou absoluut geen enkel probleem en je haalt het maximale uit je work out. Aan de andere kant weet je dat voldoende rust tussen de trainingen in van groot belang is. Je hebt dus al veel ervaring en bent er van overtuigd dat je de zwaardere gewichten met gemak aan kan!

 

Verschillende materialen

Kettlebells4u heeft een assortiment met verschillende soorten materialen. Hieronder hebben wij de verschillende soorten beschreven met de voor en nadelen!

Kettlebells van gietijzer

Kettlebells van gietijzer komen oorspronkelijk uit Rusland. In de volksmond is dit de “klassieke uitvoering”. De militairen trainden hiermee om fysiek sterk te worden. Honderden jaren gleden wisten ze in Rusland al dat de gietijzeren variant effectief het lichaam traint. Deze uitvoering kom je vaak tegen in sportscholen en crossfit/crossgym locaties.

Kettlebells van staal

Ook wel competition kettlebells genoemd, zijn de kettlebells die gebruikt worden bij de officiële wedstrijden gebruikt worden. Deze zijn dus uiterst geschikt om je voor te bereiden op een wedstrijd. Ben jij serieus bezig met kettlebell trainingen? Kies dan voor deze variant!

Kunststof kettlebells

Kettlebells van kunststof zijn de ideale thuisoplossing! Wil jij na een dag hard werken nog even lekker helemaal los gaan tijdens een korte, intensieve krachttraining? Kies dan voor de kunststof variant. Deze kettlebells worden vaak gebruikt voor fitnessoefeningen, revalidatietraining, conditietrainingen en rek oefeningen.

De plastic kettlebells zijn gemaakt van een hoge kwaliteit hard plastic kunststof vinyl met een vulling van cement. De coating (toplaag) van vinyl in combinatie met een stevig handvat zorgt voor een perfecte grip. De anti-slip onderkant zorgt ervoor dat de kettlebell netjes op zijn plek blijft staan en niet naar de andere kant van de kamer rolt, als je hem even neer zet. Een ander voordeel hier van is dat je vloer niet beschadigd raakt. Een plastic kettlebell is dus  – voor thuis – gebruiksvriendelijker dan een stalen of gietijzeren kettlebell! Een ideale cadeautip voor beginnende sporters!

Chroom kettlebells

Een chroom kettlebell is een variant op de gietijzeren. Voordeel van deze kettlebell is dat de bal is bekleed met rubber terwijl de handvaten compleet van chroom zijn. Dit is gedaan om de vloer te beschermen maar ook om het gewicht zelf te beschermen! Deze kettlebells zijn zowel thuis als in de sportschool te gebruiken.